En grøn profil

Hvidovre Vindmøllelaugs mølle på Avedøre Holme

 

Det er altid bedre at gøre lidt, end slet ikke at gøre noget. Det kræver ikke meget at gøre noget for miljøet, der trods alt har betydning.

 

Husker man at slukke lyset, bruger sparepærer, begrænser standby-strøm når man kan, så er man nået et godt stykke. Man kan selvfølgelig gøre en masse mere, men den lange vej til det perfekte må aldrig blive en undskyldning for ikke at gøre noget.

 

Hvidovre Vindmøllelaug

For at kompensere lidt for strømforbruget er Miniadministration.dk (via sin ejer) andelshaver i Hvidovre Vindmøllelaug og derigennem medejer af en vindmølle på Avedøre Holme. En mølle udgør selvfølgelig ikke en stor klimaindsats, men hvis vi alle gør lidt hele tiden, så er der da et håb!!

 

Miniadministration.dk er et CO2 neutralt website

Et andet sted Miniadministration.dk gør en indsats er ved at deltage i kampagnen ingenco2.dk, der er et initiativ der har til formål at neutralisere co2-udslippet ved brug af internettet, således at der opkøbes co2-kvoter der modsvarer den trafik, der er til de deltagende virksomheders hjemmesider. Du kan se Miniadministration.dk's certifikat her:

 

Baggrunden for initiativet er, at internettet og computerbrug i dag er årsag til mere CO2-udledning end luftfarten grundet det store strømforbrug.

 

Initiativet går ud på, at virksomheder – store som små og fra alle brancher – går sammen om at neutralisere den CO2, deres hjemmesider udleder.

 

Ordningen administreres af IngenCO2.dk, der holder til i Forskerparken i Århus. De skaber CO2 neutraliseringerne ved opførelse af nye vedvarende energikilder, (eks. vindmøller), deltagelse i CO2 reducerende projekter (globalt)
samt ved reduktion af udledningsrettigheder i EU (gøres hos Energistyrelsen). Deloitte er uvildig auditor på CO2-neutraliseringerne.


CO2-initiativets officielle hjemmeside.

 

Rigtig mange virksomheder, offentlige som private - store som små deltager i initiativet. Hvis du vil høre mere om initiativet kan du sende en mail til: materiale@ingenco2.dk.